Πέντε χρόνια συμπληρώνει αισίως την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, ο Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κι ευχή όλων είναι ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. «Μαζί στην τελική φάση του Euro 2008, μαζί μέχρι να τερματίσει την καριέρα του. Ήμουν, είμαι και θα είμαι οπαδός του», η ευχή του Β.Γκαγκάτση μέσω της Sportday. «Εύχομαι το τέλος αυτής της σεζόν να βρει την ομάδα πρώτη στον όμιλο, ώστε να έχει ανοίξει ο δρόμος για την πρόκριση στο Euro 2008», τονίζει ο Τ.Φύσσας. «Τα χρόνια που έζησα μαζί του στην Εθνική σίγουρα θα μου μείνουν αξέχαστα. Η ποδοσφαιρική μου κορύφωση στο Euro συνδυάστηκε με αυτόν τον άνθρωπο», δηλώνει ο Θ.Ζαγοράκης. "Στόχος η πρόκριση και η καθιέρωση", επισημαίνει ο Γιάννης Αμανατίδης.
«Χρόνια Πολλά, Χερ Ότο»
Πέντε χρόνια συμπληρώνει αισίως την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, ο Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Γερμανός είναι ο πολυνίκης τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, «μετρώντας» συνολικά 31 νίκες, 15 ισοπαλίες και 15 ήττες σε 61 ματς (επίσημα και φιλικά) με την Εθνική μας ομάδα.
Ήταν στις 5 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν στο μακρινό Ελσίνκι ο Γερμανός τεχνικός καθόταν για πρώτη φορά στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η βαριά ήττα με 5-1 από τη Φινλανδία αποτέλεσε το χειρότερο δυνατό ντεμπούτο για τον «Όθωνα», αλλά αποδείχτηκε πως στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν το ήμισυ του παντός. Έστω κι αν λίγο αργότερα ακολούθησαν δύο ήττες από Ισπανία και Ουκρανία με το ίδιο σκορ (2-0) στο ξεκίνημα των προκριματικών του EURO 2004. Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή: έξι συνεχείς νίκες και πανηγυρική (απευθείας) πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Ο πρώτος στόχος είχε επιτευχθεί, ωστόσο τα καλύτερα έρχονταν…
Στα γήπεδα της Πορτογαλία συντελέστηκε το ανεπανάληπτο θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η εθνική ομάδα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης νικώντας στις 4 Ιουλίου του 2004 τη διοργανώτρια χώρα για δεύτερη φορά στο σπίτι της και ολοκληρώνοντας μια ξέφρενη πορεία που περιελάμβανε νίκες απέναντι σε μεγαθήρια όπως η Γαλλία και η Τσεχία!
Η αποτυχία πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, που ακολούθησε, «πάγωσε» τον κόσμο και τους διεθνείς, ωστόσο όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν το «παρών» στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Το πρώτο βήμα έγινε το Σάββατο, έστω και με το καθόλου πειστικό 1-0 σε βάρος της Μολδαβίας. Ευχή όλων είναι η ελληνική ομάδα να βρει σύντομα το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο και να είναι παρούσα στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Άλλωστε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν πρέπει επ ουδενί να λείπει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Πέντε ευχές
Πέντε άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τον Ρεχάγκελ και έχουν ζήσει μαζί του αυτά τα πέντε χρόνια μιλούν στη «SportDay» για την επέτειο του προπονητή και εκφράζουν τις δικές τους ξεχωριστές ευχές, με κυριότερη να συμπορευτούν στα τελικά του EURO 2008:
Θοδωρής Ζαγοράκης: «Τα χρόνια που έζησα μαζί του στην Εθνική σίγουρα θα μου μείνουν αξέχαστα. Η ποδοσφαιρική μου κορύφωση στο Euro συνδυάστηκε με αυτόν τον άνθρωπο. Θέλω να έχει την καλύτερη πορεία, ό,τι κι αν κάνει στην καριέρα του ως προπονητής, αλλά και ως άνθρωπος».
Τάκης Φύσσας: «Πρώτα απ' όλα εύχομαι χρόνια πολλά. Και συμβουλεύω όσους αντιτίθενται σε αυτόν να κάνουν υπομονή. Εύχομαι ακόμη το τέλος αυτής της σεζόν να βρει την ομάδα πρώτη στον όμιλο, ώστε να έχει ανοίξει ο δρόμος για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008».
Αντώνης Νικοπολίδης: «Του εύχομαι πάνω απ' όλα να είναι υγιής. Επίσης, όσα χρόνια συνεχίσει να εργάζεται ως προπονητής, να είναι το ίδιο επιτυχημένος».
Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Χρόνια καλά. Να παραμείνει ίδιος. Να μην αλλάξει καθόλου, διότι είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Ως προπονητής, δεν έχει ανάγκη κανέναν να του ευχηθεί τίποτα και να του πει τι να κάνει. Εκείνος ξέρει καλύτερα απ' όλους τι πρέπει να κάνει. Και θα το κάνει».
Βασίλης Γκαγκάτσης: «Μαζί στην τελική φάση του Euro 2008, μαζί μέχρι να τερματίσει την καριέρα του. Ήμουν